Deze maand gratis verzending in NL   Vandaag besteld, morgen in huis   Fysieke winkel

Himitsu koivoer

Wil je het allerbeste voor je koi? Dan kies je voor Himitsu, dit voer is speciaal voor koi samengesteld.

Himitsu Koi Food staat voor kwaliteit en een betaalbare prijs.

Dit op basis van ervaringen en ontwikkelingen van de specialist, Himitsu koifood staat voor kwaliteit voor een betaalbare prijs.

 • Koivoer Basic verkriijgbaar in 3mm. korrel en 6mm. korrel
 • Koivoer Spring/Autumn verkrijgbaar in 3mm. korrel en 6mm. korrel
 • Koivoer Summer in 3mm. korrel en 6mm. korrel
 • Koivoer Winter in 4,5 mm. korrel (zinkend)
 • Koivoer Color in 6mm. korrel.

Himitsu koifood word geleverd in zakken van 2kg. Wanneer je 6 of 10kg. besteld krijg je een veelvoud van zakken in 2kg.
Dit doen we om ervoor te zorgen dat de eerste kilo net zo vers is als de laatste kilo.

Koivoer kopen?Goed koivoer is erg belangrijk, omdat dit alle voedingsstoffen bevat die een Koi nodig heeft om te kunnen groeien. Er zijn vele varianten koivoer, met ieder andere eigenschappen en ingrediënten. Vaak is het soort voer afhankelijk voor het seizoen. Himitsu verdeelt deze varianten onder in de volgende benamingen:

 • Koivoer Basic - is een basisvoer voor de koi. Basisvoer bevat alle dagelijks benodigde ingrediënten die koikarpers nodig hebben om te groeien 
 • Koivoer Spring – is een voer dat speciaal is ontwikkeld om te gebruiken in het voorjaar en de herfst. Dit voer is bij een lage temperatuur (vanaf 6 graden Celsius) goed verteerbaar. Dit voer bevat vele mineralen en vitamines, omdat het belangrijk is dat uw koi in deze periode van het jaar gezond blijft.
 • Koivoer Summer – dit wordt ook wel groeivoor genoemd. Dit type voer is er op gericht om uw koi te laten groeien. Naast de groei, bevordert Himitsu Summer ook de versterking van de kleur en de gezondheid van uw koi.
 • Koivoer Color – dit is het beste voer als u wilt genieten van de mooie kleuren die u vissen hebben. Himitsu Color versterkt de kleur van uw koi. U kunt er voor kiezen om het voer na de winter te gebruiken, maar ook als regelmatig als onderhoudsdosering te geven gedurende de seizoenen.
 • Koivoer Winter – is een compleet wintervoer voor uw koi. De beste voedingsstoffen en natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt om uw koi de winter door te helpen. U kunt het voer gebruiken vanaf een temperatuur van 6 graden Celcius.

 

Koivoer gevenUw koi voer geven is iets dat nauwkeurig moet gebeuren. Het zou optimaal zijn als de natuurlijke leefomgeving van een koi wordt nagebootst in een koivijver. Een koi is altijd op zoek naar eten, daarom is het belangrijk om deze vaak genoeg te voeren. Met behulp van een automatische voerdermachine  kan een automatisch voederpatroon worden gecreëerd. Het is belangrijk dat u de voedermachine met het juiste voer vult en er voor zorgt dat er kleine porties per keer worden gegeven. Op deze manier tast je de waterkwaliteit zo min mogelijk aan. Als er toch voer blijft liggen, is het verstandig om dit eruit te scheppen en de porties kleiner te maken

Koivoer bestaat uit verschillende bestanddelen. De belangrijkste bestanddelen voor koivoer zijn:

 • Eiwitten. De exacte behoefte voor koi's is hiervan niet bekend. Voer moet in totaal zo'n 30% tot 40% eiwit bevatten.
 • Lipiden en vetten. Dit zijn energiebronnen voor de vissen.
 • Mineralen. Een deel van de mineralen kan een koi uit het water halen. Het andere deel moet uit het voer worden gehaald. Mineralen die via voer verkregen moeten worden zijn: cobalt, koper, ijzer, magnesium, molybdeen, fosfaat, selenium en zink.
 • Vitaminen. Een gebrek aan vitaminen kan ervoor zorgen dat de koi zich minder goed voelt, maar ook dat de koi er minder goed uit begint te zien. Een gebrek aan Vitamine A kan er toe leiden dat de kleur minder mooi wordt en kan leiden tot gezwellen op de huid. Vitaminen verliezen de kwaliteit door licht en warmte. Hierdoor is het belangrijk om het voer vers te houden en donker op te slaan.
 • As. Er moet zo min mogelijk as in het voer zitten. As vormt ''de rest'' van het koivoer en moet bij voorkeur onder de 10% liggen.